«

»

sep 01

Skriv ut detta Inlägg

Jag träffar: Hardy Nilsson

Hardy Nilsson föddes i Skellefteå 1947 och hann med mycket hockey innan han till slut fann ett hem hos oss. Hardy kom till Djurgården Hockey säsongen 1999-2000 och tillsammans med radarpartnern Mats Waltin bärgade han klubbens 15e och 16e SM-Guld! Legendariskt!

Efter succén i DIF Hockey 99-00 och 00-01 gjorde Hardy flera säsonger som head coach för Tre Kronor samt ett par säsonger i Schweiz innan han återvände till oss säsongen 2009-2010. När säsongen summerades hade vi tagit en hedervärd silvermedalj i slutspelet 2010. Hardy fortsatte sin tränargärning hos oss även under säsongen 2010-2011 och 2011-2012. Det blev ett slutspel till men inga fler mästerskapsmedaljer och efter att ha ersatts av Tony Zabel under säsongen 11-12 slutade en tränarlegend sin yrkeskarriär med ett imponerande och legendariskt facit: 4 säsonger, fyra slutspel, tre finaler, två guld och ett silver.

Den 18 mars 2018 fick DIFDokumentären äran att träffa Hardy för en intervju. Vi möttes på Hovet timmarna före kvartsfinal 1 mot Linköping – en match vi skulle komma att vinna med hela 6-1 – och Hardy berättade om sin karriär. Berättelsen spänner över sex decennier och ger dig som tittar en fin resa genom ett legendariskt hockey-liv.

DIFDokumentären genomför dessa intervjuer och produktioner helt ideellt, utan ekonomiskt stöd, och därför ber vi emellanåt om stöd för att klara en del tyngre utgifter. DU som ser våra produktioner har möjlighet att stötta arbetet via swish 0703 99 70 77. All support är så välkommen!

Är du företagare och vill stötta går det också bra. Skicka ett mail till magnus@difdokumentaren.se så löser vi det praktiska. Med allt detta sagt så hoppas jag att du gillar filmen. Hardy är väl värd att lyssna till.

Allt gott, Mange Edgarsson – DIFDokumentären

Om författaren

Magnus

Född Djurgårdare. Hockeytokig.

Permalänk till denna artikel: http://www.difdokumentaren.se/dif/?p=2748

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>