sep 01

Jag träffar: Nichlas Falk

Nichlas Falk #16 på ryggen & 16 säsonger – En Djurgårdslegend

1995 startade en legendarisk spelarkarriär i DIF Hockey. Den unge duktige Huddingefostrade centern Nichlas Falk skrev på ett två-årskontrakt med Djurgården Hockey och en 16 säsonger lång hockeykarriär tog sin början.

“Falken” var med och tog två guld (2000 och 2001) och två silver (1998 och 2010) med oss under sin karriär men hann också med att spela i landslaget och vinna alla tre valörerna: Brons (2002), Silver (97) och Guld (98) – en tvättäkta Djurgårdslegend helt enkelt.

Jag fick äran att sitta ner med Nichlas några dagar före hans tröjhissningsceremoni på Hovet på grund av olika orsaker valde jag att skjuta publiceringen på framtiden. Nu är framtiden här: Detta är den halvtimme som blev resultatet av vårt möte i ett av omklädningsrummen på Hovet

Allt arbete sker ideellt utan någon som helst ekonomisk ersättning. Du får väldigt gärna stötta mitt arbete via Swish till nr 0703 99 70 77 så blir allt lite enklare.

Vill du som företagare stötta? Det går också bra. Maila magnus@difdokumentaren.se så ordnar vi det praktiska! Jag hoppas att ni gillar filmen!

Allt gott, Mange Edgarsson – DIFDokumentären 2018

Permalänk till denna artikel: http://www.difdokumentaren.se/dif/?p=2750

sep 01

Jag träffar: Hardy Nilsson

Hardy Nilsson föddes i Skellefteå 1947 och hann med mycket hockey innan han till slut fann ett hem hos oss. Hardy kom till Djurgården Hockey säsongen 1999-2000 och tillsammans med radarpartnern Mats Waltin bärgade han klubbens 15e och 16e SM-Guld! Legendariskt!

Efter succén i DIF Hockey 99-00 och 00-01 gjorde Hardy flera säsonger som head coach för Tre Kronor samt ett par säsonger i Schweiz innan han återvände till oss säsongen 2009-2010. När säsongen summerades hade vi tagit en hedervärd silvermedalj i slutspelet 2010. Hardy fortsatte sin tränargärning hos oss även under säsongen 2010-2011 och 2011-2012. Det blev ett slutspel till men inga fler mästerskapsmedaljer och efter att ha ersatts av Tony Zabel under säsongen 11-12 slutade en tränarlegend sin yrkeskarriär med ett imponerande och legendariskt facit: 4 säsonger, fyra slutspel, tre finaler, två guld och ett silver.

Den 18 mars 2018 fick DIFDokumentären äran att träffa Hardy för en intervju. Vi möttes på Hovet timmarna före kvartsfinal 1 mot Linköping – en match vi skulle komma att vinna med hela 6-1 – och Hardy berättade om sin karriär. Berättelsen spänner över sex decennier och ger dig som tittar en fin resa genom ett legendariskt hockey-liv.

DIFDokumentären genomför dessa intervjuer och produktioner helt ideellt, utan ekonomiskt stöd, och därför ber vi emellanåt om stöd för att klara en del tyngre utgifter. DU som ser våra produktioner har möjlighet att stötta arbetet via swish 0703 99 70 77. All support är så välkommen!

Är du företagare och vill stötta går det också bra. Skicka ett mail till magnus@difdokumentaren.se så löser vi det praktiska. Med allt detta sagt så hoppas jag att du gillar filmen. Hardy är väl värd att lyssna till.

Allt gott, Mange Edgarsson – DIFDokumentären

Permalänk till denna artikel: http://www.difdokumentaren.se/dif/?p=2748

apr 04

20180331: Våra J18-boys blir Svenska Mästare (JSM i Nyköping)

Nyköping den 31 mars 2018 – JSM
Efter en rasande bra semifinal mot Linköping (6-1) Stod Modo för motståndet i finalen i JSM för J18. Våra boys krigade hem segern och det var aldrig riktigt farligt. Killarna kontrollerade matchen och vann rättvist med 3-1!

Här ser du reportaget jag gjorde tillsammans med J18 och Jules Attar.

Stötta mitt arbete via swish: 0703 99 70 77 eller 123 113 72 98

Alltid Oavsett – Älska DIF!

 

/M

Permalänk till denna artikel: http://www.difdokumentaren.se/dif/?p=2728

jan 05

Nytt objektiv behövs – ladda inför Järnkaminernas dag med våra filmer

DIfDokumentären är i stort behov av ett nytt objektiv, det gamla är slitet med en oviss livslängd – ett nytt objektiv skulle säkra vårt arbete i framtiden. Eftersom vårt arbete är ideellt är vi tacksamma för alla bidrag vi kan få. Vi vill tacka alla som hjälpt till hittills men vi är fortfarande i behov av mer bidrag, tack på förhand. Du vet väl att du kan få en gåva om du donerar pengar, läs mer här.

Imorgon är det Järnkaminernas dag på Hovet när Djurgården tar emot Frölunda. Matchen är slutsåld sedan några dagar tillbaka, ladda upp inför matchen med våra publikfilmer här.

Nedan bjuder jag på en smygtitt på intervjun med Challe Berglund som vi nu håller på att redigera som blir vår nästa film att bli klar.

Permalänk till denna artikel: http://www.difdokumentaren.se/dif/?p=2712

Dec 27

Intervju med Honken och kom till Globen på lördag!

God fortsättning önskar vi på DIFDokumentären!
Skön seger igår borta mot Mora, trepoängaren förstärkte vår andraplats och vi har nu fem poäng till godo på trean som dessutom har en match mer spelade. Nu väntar Linköping borta imorgon torsdag och Malmö i Globen på lördag kl 18.00. Över 9.000 biljetter är sålda till lördagen –  kom dit du också och heja fram laget till ytterligare en seger, biljetter köper du här: http://difhockey.ebiljett.nu/Home/tickets/121/False

Intervju med Michael Holmqvist efter att han valt att avslutat sin aktiva hockeykarriär:

Permalänk till denna artikel: http://www.difdokumentaren.se/dif/?p=2704

Dec 03

Ditt stöd är viktigt för mig

Tack för alla bidrag hittills, det har inbringat 3.200 kr vilket har gjort att DIFDokumentären har kunnat köpa en lampa och ett minneskort men vi är i behov av mer utrustning.

Swisha ditt stöd till 123 113 72 98 (eller 0703 99 70 77)

Jag har även många ex kvar av En vilja av järn som väntar på att få nya Djurgårdshem och för en liten slant blir du stolt ägare av ett ex.

CROWDFUNDER – stötta vårt arbete och få gåva

Nivå 1:
Stötta med 99 kr och få en DVD av ”En vilja av Järn”.

 
Nivå 2: Stötta med 300 kr och få en DVD av ”Återkomsten” signerad av #18 Michael Holmqvist (finns ETT exemplar).
 
Nivå 3: Stötta med 500 kr och få en DVD av ”Återkomsten” signerad av Hans Särkijärvi (finns ETT exemplar) eller ett exemplar signerat av Challe Berglund och Hans Särkijärvi.
 
Nivå 4: Stötta med 1000 kr få en DVD av ”En vilja av Järn” signerad av laget som höll oss kvar. (Finns TVÅ exemplar).


Nivå 5:
Stötta med 1500 kr eller mer och få en DVD av ”Återkomsten” signerad av spelare från laget som tog oss tillbaka till SHL. (finns TRE exemplar). 2 timmar och 50 minuter om resan tillbaka till ishockeyns finrum.

 
Nivå 6: Stötta med valfritt belopp.
 
Tack för att du stöttar DIF Dokumentärens arbete!
Om någon av de speciella utgåvorna tar slut meddelar jag detta.
Läs mer om filmerna här.

Permalänk till denna artikel: http://www.difdokumentaren.se/dif/?p=2688

Nov 21

Kortis med legenden #27 Thomas Eriksson och kom till Hovet på lördag

DIFDokumentären har träffat och håller på att redigera en intervju med legenden Thomas Eriksson. Nedan får du ett smakprov, hela intervjun kommer senare.

Denna vecka spelar Djurgården borta mot HV71 på torsdag och hemma på Hovet mot Rögle på lördag. Senaste två matcherna har Djurgården bara fått med sig en poäng, viktigt att du kommer att hejar in laget på vinnarspåret igen.
Matchstart på lördag är 18.00 och biljetter köper du här.

Permalänk till denna artikel: http://www.difdokumentaren.se/dif/?p=2682

Nov 14

CROWDFUNDER – stötta vårt arbete och få gåva

CROWDFUNDER mot 20.000 kr!
Målet är att kunna reparera utrustning och fylla på med hårdvara så att projektet att dokumentera Djurgården Hockey kan fortsätta. Använd Swish: 123 113 72 98 eller Bankgiro 366-1790 – Glöm inte att ange ditt namn och adress
 
Nivå 1: Stötta med 99 kr och få en DVD av ”En vilja av Järn”.
 
Nivå 2: Stötta med 300 kr och få en DVD av ”Återkomsten” signerad av #18 Michael Holmqvist (finns ETT exemplar).
 
Nivå 3: Stötta med 500 kr och få en DVD av ”Återkomsten” signerad av Hans Särkijärvi (finns ETT exemplar) eller ett exemplar signerat av Challe och Hans Särkijärvi.
 
Nivå 4: Stötta med 1000 kr få en DVD av ”En vilja av Järn” signerad av laget som höll oss kvar. (Finns TVÅ exemplar).

Signerat exemplar av En vilja av järn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nivå 5: Stötta med 1500 kr eller mer och få en DVD av ”Återkomsten” signerad av spelare från laget som tog oss tillbaka till SHL. (finns TRE exemplar). 2 timmar och 50 minuter om resan tillbaka till ishockeyns finrum.

 
Nivå 6: Stötta med valfritt belopp.
 
Tack för att du stöttar DIF Dokumentärens arbete!
Om någon av de speciella utgåvorna tar slut meddelar jag detta.
Läs mer om filmerna här.

 

Allt gott,

/Mange

Permalänk till denna artikel: http://www.difdokumentaren.se/dif/?p=2652

Nov 03

Snart slutsålt till kvällens match – ladda upp med en klacksång

SFGD:

Permalänk till denna artikel: http://www.difdokumentaren.se/dif/?p=2648

Nov 02

Tellqvist lägger spaden på hyllan – se vår legendfilm med Tellan

Mikael Tellqvist, 1 OS-Guld och 2 SM-Guld med Djurgården, tack för alla fantastiska räddningar!

På denna länk går det att läsa om Tellans hela karriär:
http://www.eliteprospects.com/player.php?player=742

Avsnittet är långt så se till att du sitter ostört och  bekvämt:

Permalänk till denna artikel: http://www.difdokumentaren.se/dif/?p=2639

Tidigare inlägg «